Expunerea dentinei si durerile dentare

Expunerea dentinei si durerile dentare

periuta-de-dinti-si-floare-impotriva-halitozeiDacă alimentele fierbinți sau reci cauzează probleme dinţilor, fâcând posibilă apariţia durerilor, cel mai probabil ai o problemă dentară. O primă cauză a acestor dureri este reprezentată de eroziunea smalţului şi expunerea dentinei, ca urmare a contactului cu diferite substanţe acide. Există bineînţeles şi tratament pentru dentina expusă. Ea poate fi acoperită în cadrul cabinetului stomatologic, cu o simplă plombă sau cu o faţetare ceramică. Controalele periodice la medicul stomatolog şi periajele profesionale au un rol important, ele sunt categoric un real mod de prevenţie, alături de evitarea consumului de alimente sau băuturi ce dăunează dinţilor.

Sensibilitatea dinților poate însă apărea şi ca urmare a unor afecţiuni comune, cum ar fi cariile, dinţii fracturaţi sau ciobiţi, infecţii gingivale sau scrâşnirea dinţilor. Se expune astfel dentina, fapt ce duce la apariţia durerilor dentare.

Dinţii sensibili pot fi tratați. Medicul dentist îţi poate recomanda diferite tratamente ce pot preveni durerea dintelui sensibil şi care vor rezolva în mod sigur cauza acestor dureri. Adresează-te medicului dentist dacă ai întrebări cu privire la rutina zilnică de igienă orală sau dacă sensibilitatea dinților a devenit o problemă.

Comments for this post are closed.