Prima vizita la dentist

Prima vizita la dentist

Pregatirea copilului pentru prima vizita la stomatolog

Cartile de specialitate recomanda o prima vizita la eruptia primilor dinti, intre 6 luni si 1 an. Chiar daca pare prea devreme, prima vizita, fie ea doar observationala are rolul ei. Medicul face un bilant al starii generale de sanatate, urmareste evolutia eruptiei si eventuale anomalii. Cu alte cuvinte, medicul va vedea daca micutul a inceput sa dezvolte carii (citeste si caria de biberon), va va da cateva sfaturi despre cum puteti sa-l spalati pe dinti de la o varsta asa mica. In plus, medicul poate evalua necesitatea suplimentului de fluor si va poate da instructiuni de dieta sanatoasa.

Este important sa mergem cu copiii la stomatolog inainte de aparitia durerii dentare, astfel ei vor trata aceasta vizita ca pe una de placere, vor merge intr-un loc nou unde descopera lucruri noi si interesante.

Cea mai mare importanta in stabilirea unei relatii de colaborare medic-copil,este prima vizita,
cand copilul face cunostinta cu mediul ambiant,din aceste considerente,primul contact poate fi considerat ca o psihoterapie, care poate fi realizata prin vorbe prietenoase,zambet intelegator si comportament amical fata de copil. Copilul este sensibil la orice gest al medicului, el sesizeaza cu rapiditate nerabdarea, indispozitia, ostilitatea si nehotararea medicului in a-l trata ca pacient.

Orice copil, la primul contact cu cabinetul stomatologic are o emotie care poate fi decelabila in special la nivelul fetei prin miscarile muschilor faciali sau paliditate faciala. La adult aceste emotii sunt controlate in mod constient. Adultul poate zambi chiar daca in acel moment traieste alte stari afective in schimb
la copii e mult mai simplu, zambetul unui copil este mereu 100% adevarat.

Recomandarea noastra este ca prima vizita la stomatolog sa se rezume la stabilirea unei relatii de incredere medic-copil. Daca copilul dumneavoastra s-a asezat in scaunul stomatologic,a deschis gura si ne-a lasat sa-i privim dintisorii, putem spune ca vizita a fost un succes. Restul se poate intampla in sedinta urmatoare, nu este nici o graba…asta daca ati venit inainte sa apara durerea:)

Comments for this post are closed.