Tratarea aftelor bucale

Tratarea aftelor bucale

Desi dimnsiunile lor sunt reduse, aftele bucale creeaza o serie de efecte negative greu de suportat atunci cand isi fac aparitia in cavitatea noastra bucala

Mestecatul alimentelor este o adevarata provocare atunci cand ai afte care te forteaza sa mesteci cu mare grija, cu gura pe jumatate deschisa pentru a nu atinge acele zone si, de multe ori, acestea se maresc si creeaza un disconfort permanent, simtit chiar si noaptea. Din fericire, ele nu sunt contagioase, dar acesta este, de fapt, singurul lucru pozitiv legat de aftele bucale.

„Aftele sunt rani deschise care se formeaza in tesutul moale din interiorul gurii, de obicei, pe buzele interioare, obraji, gingii si limba. Sunt albe si rotunde, cu un inel de culoare rosie in jurul marginii exterioare. In functie de marimea lor, pot rezista pana la 3 saptamanai in cavitatea bucala. Nu se stie exact care este cauza, dar, in general, sunt declansate de leziuni minore, cum ar fi muscarea obrazului, iritanti, stres, deficiente nutritionale si alergii alimentare. Dar asta nu este tot, aftele bucale pot fi cauzate, de asemenea, de modificari hormonale, de un sistem imunitar slabit si de prezenta celor doi cromozomi X, de aceea femeile sunt mai susceptibile de a le avea decat barbatii”

Prevenirea aparitiei aftelor bucale

Evita alimentele acide care contin zahar.

De indata ce simti o durere in interiorul gurii, renunta la sucul de portocale pe care obisnuiai sa-l consumi zilnic. Acizii pot irita si mai mult peretii cavitatii bucale si pot crea rani, provocand o senzatie de arsura si prelungirea duratei procesului de vindecare.

Schimba pasta de dinti.

Pasta de dinti si apa de gura care contin sulfat de sodiu, un ingredient de spumare utilizat in mod obisnuit, pot declansa aparitia aftelor bucale in cazul persoanelor mai sensibile. In cazul in care se observa un astfel de efect al pastei de dinti, este bine ca aceasta sa fie schimbata cat mai repe

Clatirea gurii cu apa sarata.

Aceasta este metoda recomandata de medicii stomatologi pentru aceasta problema, iar exceptand gustul neplacut al acestui procedeu, este un remediu care functioneaza foarte bine. Insa, in cazul in care nu functioneaza, inseamna ca nu ai folosit cantitatea de sare necesara.

Amestecul cu bicarbonat de sodiu.

La fel ca in cazul amestecului de apa cu sare, bicarbonatul de sodiu poate inlocui sarea pentru realizarea clatirii in cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient in tratarea si ameliorarea simptomelor afectiunilor cavitatii bucal.

Clateste cu apa oxigenata.

Medicii recomanda clatirea cu peroxid de hidrogen pentru a trata ranile si aftele bucale, aceasta fiind solutia cea mai buna, intrucat are efecte imediate si nu creeaza neplaceri ca in cazul amestecului cu sare care are un gust neplacut.

 

 

Comments for this post are closed.